keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Google julkaisi Google Fitin ja Android Wearin. Mitä ne ovat ja mitä niillä voi tehdä?

Tänään (25.6.2014) Google julkaisi Google I/O-tapahtumassaan Android Wear -ohjelmiston ja ohjelmistokehitysympäristön sekä Google Fit -ohjelmistorajapinnan joka tulee piakkoin myös kehittäjien saataville.

Android Wear -ohjelmistokehitysympäristö
Samassa tapahtumassa laitevalmistajat julkaisivat Weariin pohjautuvia tuotteita: LG G Watch, Samsung Gear Live, ja Motorola Moto 360 -älykellot. Matkapuhelimen käyttäjä vilkuilee puhelintaan keskimäärin 126 kertaa päivän aikana, joten uudelle vilkuilukäyttöliittymälle on tilausta. Sykemittaus ja askelmittaus ovat ilmeisiä ominaisuuksia joita Wearin avulla voidaan hyödyntää.



LG G Watch. Älykello, jossa on sovellettu Google Wear -ohjelmistotekniikkaa.

Motorola Moto 360. Älykello, jossa on sovellettu Google Wear -ohjelmistotekniikkaa.

Google Wear on siis uusi ohjelmistorajapinta jonka avulla kehittäjät voivat tehdä sovelluksia älykelloihin ja rannekkeisiin, mutta myös muihin laitteisiin. Kehittäjille tarjotaan ohjelmointirajapinta puhe- ja äänikomennoille, sekä ilmoitusten käsittelylle. Myös virrankulutuksen pitäisi olla pienempi kuin esim. Samsung Gearissa joka kärsi perus-Android-alustan virransäästöominaisuuksien puutteesta pienlaitteille.

Voi olla että tästä on isosti hyötyä kuluttajille, pieni näyttö pakottaa kehittäjiä tuomaan näytölle vain kaikkein oleellisimman tiedon, ja helppokäyttöisyys on kova sana kuluttajien valitessa sovelluksia kellohinsa.

Google Fit kerää terveysdataa useasta lähteestä

Merkittäviä health & fitness -yrityksiä lähdössä mukaan Google Fit -leiriin.
Google Fit -rajapintaan ovat lähdössä mukaan mm. Adidas, Asus, HTC, Intel, LG, Withings, Mio, Motorola, Nike, Noom, Runtastic, RunKeeper, Polar. Tästä joukosta Samsung loistaa poissaolollaan eikä ihme, sillä Google Fit tarjoaa APIn joka kerää dataa useammasta eri sovelluksesta ja laitteesta, aivan samoin kuin Applen Health Kit ja Samsungin Health API. Suomalaista kiinnostaa varmasti myös Polarin mukanaolo, sekä se että Suunto ja Garmin eivät ainakaan vielä ole Google-leiriin ilmoittautuneet.

Tässähän suorastaan odottaa Microsoftin vastavetoa...


Odotan mielenkiinnolla kommenttiasi tästä blogista, ja voit vapaasti lähettää minulle ideoita tai toiveita blogin sisällöksi!

Digiterveysterveisin,

Pekko (digiterveys@gmail.com)

© Pekko Vehviläinen
(Huom. Tämän blogin kirjoitukset ja esitykset eivät edusta varsinaisen työnantajani, Accenture Oy:n näkemyksiä eivätkä mielipiteitä vaan ovat omiani ja Digital Health Solutions Oy:n omaisuutta.)

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Digiterveys-blogini tarkastelee digitaalisen vallankumouksen vaikutusta terveyteen laajalti, mutta myös omakohtaisesti.

Pekko Vehviläinen

Olen koulutukseltani tekniikan tohtori ja lajivalmentaja (ju-jutsu), opiskelen ravintotieteitä yliopistossa sekä kuntoilen myös intohimoisesti! Haluan kertoa sinulle informatiivisesti terveyden digitaalisesta murroksesta. Tarkastelen blogissa uusimman teknologian vaikutusta omaan itseeni ja haluan tuoda omat kokemukseni sinunkin kommentoitavaksesi. Tervetuloa mukaan!

HeiaHeia!-treenilokini

Endomondo-lokini

Suosituimmat artikkelit

Networkedblogs

Sisällön tarjoaa Blogger.